#mirror of The Great Cloudwall / Stop Cloudflare / #deCloudflare #crimeflare http://crimeflare.eu.org
You can not select more than 25 topics Topics must start with a letter or number, can include dashes ('-') and can be up to 35 characters long.

24 KiB

Çfarë mund të bëni për t'i rezistuar Cloudflare?

🖼 🖼 🖼

Matthew Browning Prince, naskita la 13an de novembro 1974, estas la ĉefoficisto kaj kunfondinto de Cloudflaron.

Danke al lia riĉa paĉjo, "John B. Prince", li ĉeestis la Universitaton de Ĉikago Leĝlernejo kaj Harvard Komerclernejo. Princo instruis Interretan leĝon kaj estis specialisto pri kontraŭ-spamaj leĝoj kaj Fraŭdo-esploroj.

"I’d suggest this was armchair analysis by kids – it’s hard to take seriously." t

"That was simply unfounded paranoia, pretty big difference." t

"We also work with Interpol and other non-US entities" t

"Watching hacker skids on Github squabble about trying to bypass Cloudflare's new anti-bot systems continues to be my daily amusement. 🍿" t


kliko mua

Konsumatori i faqes në internet

 • Nëse faqja në internet që ju pëlqen po përdor Cloudflare, tregojuni atyre të mos përdorin Cloudflare.
  • Të qeshurit në mediat sociale si Facebook, Reddit, Twitter ose Mastodon nuk bën asnjë ndryshim. Veprimet janë më të larta se hashtags.
  • Mundohuni të kontaktoni me pronarin e faqes në internet nëse doni ta bëni veten të dobishëm.

Tha Cloudflare:

Ne ju rekomandojmë që të kontaktoni administratorët për shërbimet specifike ose faqet me të cilat keni probleme dhe të ndani përvojën tuaj.

Nëse nuk e kërkoni, pronari i faqes në internet nuk e njeh kurrë këtë problem.

Shembull i suksesshëm.
Keni nje problem Ngrini zërin tani. Shembull më poshtë.

Ju thjesht po ndihmoni censurimin e korporatave dhe mbikëqyrjen masive.
http://crimeflare.eu.org
Uebfaqja juaj është në kopshtin privat-abuzuar me mure të CloudFlare.
http://crimeflare.eu.org
 • Merrni pak kohë për të lexuar politikën e privatësisë së faqes në internet.
  • nëse faqja e internetit qëndron prapa Cloudflare ose faqja e internetit po përdor shërbime të lidhura me Cloudflare.

Ai duhet të shpjegojë se çfarë është "Cloudflare" dhe të kërkojë leje për të ndarë të dhënat tuaja me Cloudflare. Dështimi për ta bërë këtë do të rezultojë në prishjen e besimit dhe faqja në internet duhet të shmanget.

Një shembull i pranueshëm i politikës së privatësisë është këtu ("Subprocessors" > "Entity Name")

Unë kam lexuar politikën tuaj të privatësisë dhe nuk mund ta gjej fjalën Cloudflare.
Unë refuzoj të ndaj të dhëna me ju nëse vazhdoni të ushqeni të dhënat e mia në Cloudflare.
http://crimeflare.eu.org

Ky është një shembull i politikës së privatësisë që nuk e ka fjalën Cloudflare. Liberland Jobs privacy policy:

Cloudflare kanë politikën e tyre të privatësisë. Cloudflare do njerëzit doxxing.

Këtu është një shembull i mirë për formën e regjistrimit të faqes në internet. AFAIK, zero faqe e bëjnë këtë. A do t’i besoni?

Duke klikuar "Regjistrohu për XYZ", ti pranon kushtet e shërbimit dhe deklaratën tonë të privatësisë.
Ju gjithashtu pranoni të ndani të dhënat tuaja me Cloudflare dhe gjithashtu jeni dakord me deklaratën e privatësisë të cloudflare.
Nëse Cloudflare rrjedh informacionin tuaj ose nuk ju lejon të lidheni me serverat tanë, nuk është faji ynë. [*]

[ Regjistrohu ] [ Nuk jam dakord ]

[*] PEOPLE.md


kliko mua

Shtesa

 • Nëse shfletuesi juaj është Firefox, Tor Browser ose Ungoogled Chromium përdorni një nga këto shtesë më poshtë.
  • Nëse dëshironi të shtoni ndonjë shtesë të re, pyesni më parë për të.
Emrin Zhvilluesi Mbështetje Mund të Bllokojë Mund të Njoftojë Chrome
Bloku Cloudflaron MITM-Atakon #Addon ? po po po
Ĉu ligoj estas vundeblaj al MITM-atako? #Addon ? Jo po po
Ĉu ĉi tiuj ligoj blokos Tor-uzanton? #Addon ? Jo po po
Block Cloudflare MITM Attack
DELETED BY TOR PROJECT
nullius ? , Link po po Jo
TPRB Sw ? po po Jo
Detect Cloudflare Frank Otto ? Jo po Jo
True Sight claustromaniac ? Jo po Jo
Which Cloudflare datacenter am I visiting? 依云 ? Jo po Jo

kliko mua

Pronari i faqes në internet / zhvilluesi i faqes në internet

🖼 🖼

 • Përdorimi i Cloudflare për të ndërmjetësuar "shërbimin tuaj API", "serverin e azhurnimit të softuerit" ose "RSS-në" do të dëmtojë klientin tuaj. Një klient të telefonoi dhe të tha "Unë nuk mund ta përdor më API-në tënde", dhe ti nuk e ke idenë se çfarë po ndodh. Cloudflare mund të bllokojë në heshtje klientin tuaj. A mendoni se është në rregull?
  • Ka shumë shërbime lexuese RSS dhe RSS lexuese RSS. Pse po botoni burim RSS nëse nuk i lejoni njerëzit të abonohen?

Lista e IP-ve: "Diapazonet aktuale të IP të Cloudflare"

A: Thjesht bllokoji ato

server {
...
deny 173.245.48.0/20;
deny 103.21.244.0/22;
deny 103.22.200.0/22;
deny 103.31.4.0/22;
deny 141.101.64.0/18;
deny 108.162.192.0/18;
deny 190.93.240.0/20;
deny 188.114.96.0/20;
deny 197.234.240.0/22;
deny 198.41.128.0/17;
deny 162.158.0.0/15;
deny 104.16.0.0/12;
deny 172.64.0.0/13;
deny 131.0.72.0/22;
deny 2400:cb00::/32;
deny 2606:4700::/32;
deny 2803:f800::/32;
deny 2405:b500::/32;
deny 2405:8100::/32;
deny 2a06:98c0::/29;
deny 2c0f:f248::/32;
...
}

B: Ridrejtoni në faqen paralajmëruese

http {
...
geo $iscf {
default 0;
173.245.48.0/20 1;
103.21.244.0/22 1;
103.22.200.0/22 1;
103.31.4.0/22 1;
141.101.64.0/18 1;
108.162.192.0/18 1;
190.93.240.0/20 1;
188.114.96.0/20 1;
197.234.240.0/22 1;
198.41.128.0/17 1;
162.158.0.0/15 1;
104.16.0.0/12 1;
172.64.0.0/13 1;
131.0.72.0/22 1;
2400:cb00::/32 1;
2606:4700::/32 1;
2803:f800::/32 1;
2405:b500::/32 1;
2405:8100::/32 1;
2a06:98c0::/29 1;
2c0f:f248::/32 1;
}
...
}

server {
...
if ($iscf) {rewrite ^ https://example.com/cfwsorry.php;}
...
}

<?php
header('HTTP/1.1 406 Not Acceptable');
echo <<<CLOUDFLARED
Thank you for visiting ourwebsite.com!<br />
We are sorry, but we can't serve you because your connection is being intercepted by Cloudflare.<br />
Please read http://crimeflare.eu.org for more information.<br />
CLOUDFLARED;
die();
 • Vendosni Tor Onion Service ose I2P insite nëse besoni në liri dhe mirëpritni përdorues anonimë.

 • Kërkoni këshilla nga operatorët e tjerë të internetit të dyfishtë Clearnet / Tor dhe bëni miq anonimë!


kliko mua

Përdorues i softuerit

 • Mosmarrëveshja po përdor CloudFlare. Alternativat? Ne rekomandojme Briar (Android), Ricochet (PC), Tox + Tor (Android/PC)

  • Briar përfshin Tor daemon kështu që ju nuk keni nevojë të instaloni Orbot.
  • Zhvilluesit e Qwtch, Open Privacy, fshinë projektin stop_cloudflare nga shërbimi i tyre i git pa njoftim.
 • Nëse përdorni Debian GNU / Linux, ose ndonjë derivat, regjistrohuni: bug #831835. Dhe nëse keni mundësi, ndihmoni të verifikoni patch-in dhe ndihmoni mirëmbajtësin të arrijë në përfundimin e duhur nëse duhet të pranohet.

 • Gjithmonë rekomandoni këta shfletues.

Emrin Zhvilluesi Mbështetje Komento
Ungoogled-Chromium Eloston ? PC (Win, Mac, Linux) !Tor
Bromite Bromite ? Android !Tor
Tor Browser Tor Project ? PC (Win, Mac, Linux) Tor
Tor Browser Android Tor Project ? Android Tor
Onion Browser Mike Tigas ? Apple iOS Tor
GNU/Icecat GNU ? PC (Linux)
IceCatMobile GNU ? Android
Iridium Browser Iridium ? PC (Win, Mac, Linux, OpenBSD)

Privatësia e softuerit tjetër është e papërsosur. Kjo nuk do të thotë që shfletuesi Tor është "perfekt". Nuk ka 100% të sigurt dhe as 100% privatë në internet dhe teknologji.

Le të flasim për privatësinë e softuerit tjetër.

Prandaj ne rekomandojmë vetëm mbi tabelën. Asgje tjeter.


kliko mua

Përdorues i Mozilla Firefox

 • "Firefox Nightly" do të dërgojë informacione të nivelit të korrigjimeve në serverat Mozilla pa metodën e heqjes dorë.

 • Possibleshtë e mundur të ndalohet lidhja e Firefox-it me serverat Mozilla.

  • Udhëzuesi i modeleve të politikave të Mozilla-s
  • Mbani në mend këtë hile mund të ndalojë së funksionuari në versionin e mëvonshëm sepse Mozilla pëlqen të futet në listën e bardhë.
  • Përdorni firewall dhe filtër DNS për t'i bllokuar plotësisht.

"/distribution/policies.json"

"WebsiteFilter": {
 "Block": [
 "*://*.mozilla.com/*",
 "*://*.mozilla.net/*",
 "*://*.mozilla.org/*",
 "*://webcompat.com/*",
 "*://*.firefox.com/*",
 "*://*.thunderbird.net/*",
 "*://*.cloudflare.com/*"
 ]
},
 • Raportoni një gabim në gjurmuesin e mozilla, duke u thënë atyre të mos përdorin Cloudflare. Kishte një raport të të metave në lidhje me bugzilla. Shumë njerëz u postuan shqetësimin e tyre, megjithatë defekt u fsheh nga administratori në 2018.

 • Mund ta çaktivizoni DoH në Firefox.

Si

 1. Shkarkoni Tor dhe instalojeni atë në kompjuterin tuaj.
 2. Shtoni këtë rresht në skedarin "torrc". DNSPort 127.0.0.1:53
 3. Rinis Tor.
 4. Vendosni serverin DNS të kompjuterit tuaj në "127.0.0.1".

kliko mua

Veprimi


Komente

Gjithmonë ka shpresë në rezistencë.

Rezistenca është pjellore.

Edhe disa nga rezultatet e errëta do të bëhen, vetë akti i rezistencës na stërvit të vazhdojmë të destabilizojmë status quo-në distopike që rezulton.

Rezistoni!
Një ditë, do ta kuptoni pse e kemi shkruar këtë.
Nuk ka asgjë futuriste në lidhje me këtë. Ne tashmë kemi humbur.

Tani, çfarë keni bërë sot?